Ervaring van deelnemers

Ik word door mijn collega’s in het Lerend Netwerk bewust gemaakt van mogelijkheden die ik zelf niet eerder zag.

Vragen waar ik lang mee kan worstelen, krijgen versnelling doordat ik anderen kan consulteren.

Door wat we met elkaar bespreken word ik alert gemaakt op actuele ontwikkelingen die ik anders niet had opgemerkt.

Door naar de bijeenkomsten creëer ik ruimte voor mezelf om uit te zoomen en dat lukt me in mijn dagelijkse routine niet.

Ik ben de enige vakspecialist in ons bedrijf en door het Lerend Netwerk heb ik nu een netwerk van collega’s vlak bij me in de buurt.

In het netwerk zie ik dat andere collega’s met soortgelijke vraagstukken worstelen en door elkaar daarin te steunen ga je er ook makkelijker mee verder.

De bijeenkomsten geven me keer op keer een boost en energie voor het werk dat ik doe.

Prettige bijeenkomsten waarbij je even het net ophaalt bij iedereen. Wat is er gebeurd de afgelopen periode, hoe staan de anderen ervoor, wat zijn de ontwikkelingen en actualiteiten? Het zijn vooral leerzame bijeenkomsten waar ik altijd met meer energie wegga dan dat ik ernaartoe kwam. 

Roeland Scheuter (Stolwijk Kelderman,Facilitator lerend netwerk finance)

Hoe langer je dit doet, hoe meer er een vertrouwensband ontstaat en hoe meer informatie je met elkaar kan delen. Af en toe wordt er ook gevoelige informatie gedeeld en dit staat of valt met een relatie en die moet je ook met elkaar opbouwen. Dit is nog een vrij jong netwerk waarbij ik ervan uitga dat de doelstelling is om dit nog vele jaren te continueren. 

Bas Weeren (Royal Lovink Industries B.V., deelnemer lerend netwerk finance)

Ik ben altijd best wel behoudend, ook met dit soort bijeenkomsten, maar het is heel goed om te doen en uit je comfortzone te stappen. Daarvan word je ook rijker qua leven. 

Geert-Jan Abbink (Van Raam, deelnemer lerend netwerk finance)

Het is ook netwerken: met de mensen het gesprek aangaan en kijken hoe andere bedrijven dingen doen. Daar heb ik wel van geleerd om de tools op te pakken om het dan in de praktijk te gaan brengen.

Roy van Hal (Triott B.V., deelnemer lerend netwerk finance)

We hebben onderling via de mail contact, als je dan ergens mee zit kan je dat mailen. Ik had laatst een vraag over zonnepanelen die ik in de groep gesteld heb en dan krijg je toch links en rechts reacties terug van andere bedrijven die daar ook mee te maken hebben gehad. 

Enriko Weijers (Sel Chemie B.V., deelnemer lerend netwerk finance)

Het lerend netwerk geeft nieuwe invalshoeken. De uitdaging is om die ideeën dan ook bij je eigen collega’s over te brengen. Je moet dan zelf wel nadenken ‘hoe kan ik dit toepassen in mijn eigen bedrijf’ en dan pas kan zo’n idee concreet iets in je bedrijf gaan bijdragen. Het is in eerste instantie het denken dat in je hoofd wordt getriggerd en dan zelf kijken of je er wat mee kan doen. 

Koos Frowein (Kaak, deelnemer lerend netwerk finance)

Wil jij weten hoe deelnemers van een Lerend Netwerk het ervaren? Bekijk dan onderstaande video.